LV | EN
Nosaukums (latviešu):
Vidzemes televīzijas materiāli
Autors:
Autors nav zināms
Resursa virstips:
Kustīgs attēls
Resursa tips:
Video


Metadati

Nosaukums (latviešu):
Vidzemes televīzijas materiāli
Autors:
Autors nav zināms
Fiziskais raksturojums (latviešu):
180 min.
Fiziskais datu nesējs:
DVCAM videokasete
Oriģināla turētājs:
Vidzemes televīzija
Pieder kolekcijai:
Reģionu televīziju videodokumenti - Nav autora (Kolekcija)
Saturs (latviešu):
ŠIS IR MĀKSLĪGĀ INTELEKTA VEIDOTS KOPSAVILKUMS, UN TAJĀ VAR BŪT KĻŪDAS VAI NEPRECIZITĀTES. Ievads par žurnālistu Jāni Gabrānu un viņa kulinārijas rubriku (00:00:14); Saruna ar Jāni Gabrānu par ēdiena gatavošanu, receptēm un iedvesmu (00:00:30); Jāņa personīgās attiecības ar gatavošanu un kulinārijas projekti (00:01:19); Ēdienu gatavošanas demonstrācija: makaroni itāļu stilā un ātrs saldais ēdiens (00:02:06); Diskusija par makaronu izcelsmi un Jāņa pieredzi Itālijā (00:03:20); Jāņa darbs avīzē, specifika un dažādie rakstīšanas temati (00:04:31); Ēdiena gatavošanas turpinājums un pieredze no Itālijas par olīveļļu (00:05:11); Saruna par ķirbju receptēm un Jāņa viedokli (00:06:51); Ēdiena gatavošanas demonstrācija: vienkāršs tomātu ēdiens un atziņas par olīveļļu (00:08:34); Saruna par Jāņa aizraušanos ar teātri un pasākumu vadīšanu (00:11:17); Ēdiena gatavošanas demonstrācija: makaronu pagatavošana ar speciālu ierīci (00:15:01); Diskusija par picas pagatavošanu un autentisku itāļu sieru (00:15:17); Ātrā deserta gatavošana no banāniem un saldētām zemenēm (00:16:17); Saruna par latviešu tradicionālo šašliku un tā pagatavošanu (00:17:47); Ēdiena gatavošana turpinās, tiek gatavots deserts (00:20:18); Ēdiena gatavošana beidzas un tiek apspriests Gruzijas vīns (00:21:14); Diskusija par reģionālajām avīzēm un nākotnes perspektīvām (00:23:57); Saruna par žurnālista ikdienu un interesantiem atgadījumiem darbā (00:27:00); Pāreja uz citu interviju un tēmu, prezentēts jauns viesis (00:30:28); Ievads par jaunu viesi – Kokmuižas muzikantu Aināru Brenguli un viņa gatavoto zupu (00:31:01); Saruna ar Aināru par Kokmuižas muzikantiem un viņu vēsturi (00:32:19); Diskusija par ekonomisko situāciju un ietekmi uz muzikantiem (00:34:31); Aināra nodarbošanās ikdienā un aizraušanās (00:35:34); Saruna par iecienītiem ēdieniem un receptēm (00:37:02); Ēdiena gatavošanas procesa turpinājums, tiek apcepti sīpoli (00:37:39); Saruna par Aināra mūzikas rakstīšanu (00:37:52); Zivs zupas gatavošana un asaku izņemšana (00:38:51); Zupas sastāvdaļu sagatavošana un to nozīme (00:39:33); Zivs zupas gatavošanas turpinājums, burkānu pievienošana (00:40:31); Diskusija par kultūras dzīvi laukos un piemērs ar vietējo pasākumu (00:42:18); Zupas gatavošanas turpinājums un saldā ēdiena - banānu deserta - gatavošanas process (00:44:09); Saruna par kafejnīcu un picu Neapolē (00:47:16); Picas gatavošana un stāsts par autentisku siera griešanu (00:47:46); Saruna par vīnu un tā nozīmi, kā arī Ziemassvētku vēlējumi (00:48:57); Maizes cepšanas process maiznīcā Liepkalni (00:49:36); Ievads par salonu Lumina un tā piedāvātajiem pakalpojumiem (00:51:53); Saruna ar Aināru un viņa sievu par kopīgiem vaļaspriekiem un nākotnes plāniem (00:54:55); Ievads par jauniem viesiem, ģimeni no Ūzēniem un gatavojamiem ēdieniem (01:01:01); Daigas stāsts par iepazīšanos ar vīru un nokļūšanu laukos, zemniekošanas pieredze (01:02:07); Daigas pieredze par darbu lauksaimniecībā un karjera (01:06:12); Ēdiena gatavošana: kartupeļu pankūku gatavošana ar biezpienu (01:07:46); Diskusija par lauksaimniecības grūtībām un finansiāliem jautājumiem (01:09:35); Ēdiena gatavošana: kartupeļu pankūku gatavošana ar gaļu un speķi (01:10:09); Turpinās pankūku gatavošana un diskusija par ģimenes tradīcijām (01:11:19); Gatavošanas noslēgums un degustācija (01:11:48); Maizes cepšanas process Liepkalnu maiznīcā (01:12:45); Diskusija par dzīvi laukos un sabiedrības uzskatiem (01:13:59); Diskusija par patriotismu un nacionālo pašapziņu (01:16:00); Daigas pieredze par ceļošanu un dzīvi Kanādā (01:17:58); Diskusija par bibliotēku darbu un projektiem (01:18:00); Saruna par dalību nometnēs Trīs reiz Trīs un dalību tajās (01:18:46); Daigas pieredze kā vadītājai nometnēs un gleznošanas talants (01:20:22); Saruna par ģimenes vienotību un spēku (01:21:19); Ēdiena gatavošanas beigas un dalīšanās ar vēlējumiem svētkos (01:21:49); Ievads par jaunu viesi – Valteru Zirdziņu un viņa pavāra mākslas studiju (01:33:14); Piedāvājums par pils šefpavāru un viņa komandu (01:34:02); Iepazīšanās ar pils darbiniekiem (01:34:41); Prezentācija par pavāru mākslas studiju (01:34:55); Valtera plānotie ēdieni un receptes (01:35:16); Sagatavošanās ēdienu gatavošanai, īpašības un izejmateriāli (01:36:15); Plānoto ēdienu apraksts un gatavošanas process (01:37:33); Receptes un pieredzes, ko Valters ieguvis Vācijā (01:37:56); Gordomboo pagatavošanas process (01:38:26); Sastāvdaļu sajaukšana un galīgā produkta pagatavošana (01:41:59); Īss apraksts par izmantojamo pannu un saldais ēdiens (01:42:14); Rata tuju gatavošanas sākums (01:42:34); Karalizētu ķiršu gatavošana (01:42:58); Sastāvdaļu apvienošana un gatavošana. Svarīgi momenti karamelizācijā (01:43:40); Ēdiena gatavošanas pabeigšana un paskaidrojums par garšvielām (01:44:50); Paskaidrojums par tehnoloģiju un kaizašmana gatavošanas sākumu (01:45:18); Saruna par Valtera pieredzi un ceļu kļūt par pils pavāru (01:47:14); Diskusija par izsmalcinātākajiem un ilgāk gatavotajiem ēdieniem (01:48:11); Saruna par firmas ēdienu un to nozīmi (01:48:50); Ēdiena gatavošanas turpinājums un sīpolu pievienošana (01:51:04); Rata tujas gatavošanas turpinājums un salikšana (01:52:04); Kaizašmana gatavošana un īpašais pagatavošanas paņēmiens (01:53:52); Gordomboo cepšana un gatavība pasniegšanai (01:55:39); Vīna pasniegšanas demonstrācija un degustācija (01:55:56); Piedāvājums par Liepkalnu maizi (01:57:53); Saruna par veiksmi un plāniem saistībā ar Dīķu pili (01:58:59); Maizes cepšanas process maiznīcā Liepkalni (02:01:14); Saruna par Dīķu pils sasniegumiem un vietu Latvijā (02:03:00); Saruna par krīzi un atbildēm uz to (02:03:30); Ievads par jaunu viesi – Rutu Rutkovsku un viņas ģimeni (02:07:08); Ēdienu apraksts: gulaša zupa, vista ar dārzeņiem un vaniļas mērce ar ogām (02:07:57); Rutas gatavošanas stils un pieminējums par ģimenes tradīcijām (02:08:18); Ēdiena gatavošanas procesā izmantotie produkti (02:09:15); Vanīļas mērces gatavošanas sākums (02:09:56); Rutas dzīves stāsts un ceļš līdz lauksaimniecībai (02:10:47); Diskusija par lauksaimniecību un zemnieku protestiem (02:12:19); Ēdiena gatavošanas procesa turpinājums: vista ar dārzeņiem un makaroni (02:14:47); Rutas profesionālā darbība un pieredze lauksaimniecībā (02:15:17); Rutas gatavotās vaniļas mērces noslēgums (02:17:04); Diskusija par latviešu raksturu un gatavību cīņai (02:17:47); Ēdienu gatavošanas turpinājums: vistas ar dārzeņiem (02:21:07); Paskaidrojums par gaļas gatavošanu un garšvielu lietošanu (02:22:19); Ēdiena gatavošana beidzas un tiek atgādināts par Gruzijas vīnu (02:23:52); Saruna par interneta lomu un avīžu nākotni (02:25:52); Maizes cepšanas process Liepkalnos un maizes nozīme (02:30:02); Ievads par salonu Lumina (02:31:07); Ievads par jaunu viesi – ziedu salona īpašniecēm Maiju un Mārču (02:31:21); Ēdienu gatavošanas apraksts: zivju zupa un līdakas uzkoda (02:32:19); Maijas stāsts par ceļu līdz ziedu biznesam (02:33:14); Ēdiena gatavošanas sākums: zivju zupa un līdakas uzkoda (02:35:30); Saruna ar Mārcu par floristikas biznesu (02:37:38); Diskusija par ziediem, to izcelsmi un audzēšanu (02:40:52); Līdaku uzkodas gatavošana un parādīšana (02:41:59); Līdaku uzkodas un zivju zupas gatavošana (02:42:30); Paskaidrojumi par līdaku uzkodas garšām un to pagatavošanu (02:44:52); Saruna par makšķerēšanu un dabas mīlestību (02:47:10); Ēdiena gatavošana tiek beigta un vīna degustācija (02:52:35); Maizes cepšanas process Liepkalnu maiznīcā (02:52:44); Saruna par ziedu biznesu un ceļojumiem (02:54:55); Turpinās zupas gatavošana un saldētu ogu deserta sākums (02:55:02); Rutas pieredze par dalību protestos un cīņu par tiesībām (03:01:17); Atziņas par ziediem un to skaistumu (03:02:35); Ēdiena gatavošana un degustācijas sākums (03:02:52).
Izveidošanas datums:
28.09.2024
Labošanas datums:
15.01.2025
APLIS autortiesību statuss:
Aizsargāts ar tiesībām
APLIS piekļuves tiesības:
Šo darbu aizsargā autortiesības un/vai blakustiesības. Šo darbu var brīvi lietot personiskai lietošanai, zinātniskam pētījumam vai pašizglītībai. Citiem izmantošanas veidiem jāsaņem tiesību subjekta (-u) atļauja.
APLIS tiesību paziņojums:
Ir aizsargāts ar autortiesībām — komerciālā apritē neesošs
APLIS piekļuves paziņojums:
Pieejams tīmeklī (bez iespējas lejupielādēt)
Resursa virstips:
Kustīgs attēls
Resursa tips:
Video
URI:
https://dom.lndb.lv/data/obj/1376234
RDF dati | XML dati

Pieejamās datnes

Nosaukums Apraksts Izmērs Hash Piekļuves statuss
1. REGV_VALMIERA_03_48.JPG 4.52 MB 49caadf40d657b71b36b9ee39e5a0685 Lejupielādēt Atvērt
2. REGV_VALMIERA_03_48_SD-HQ.mp4 1.75 GB 338560266d9a4573ed21cbe39957260e Lejupielādēt Atvērt

Tehniskās datnes

Nosaukums Apraksts Izmērs Hash
1. REGV_VALMIERA_03_48_SD-LQ.mp4 622.68 MB 286db33e467fc5425c8e7eaec5ca22d5
2. REGV_VALMIERA_03_48_SD-MQ.mp4 1.16 GB f7a4a87dcc714ead0fccdbb61cf31314
3. transcript.json 1.73 MB 3191512ed2f5eeb4497d21934caf0e26
4. transcript.srt 253.57 KB ea261085d966bef4de1ec9c4fedc1891
5. transcript.txt 139.83 KB a515f34a747673402f7a4ff6fe6e5a1f
6. transcript.vtt 224.82 KB 2685ade7c77d7eb71a7cd8884a3cd1a7
7. copyright.json Autortiesību fails 3.27 KB bca7c9e0c1abcf595740d1ec0f6782b9

Lūdzu uzgaidiet